پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا ناجا:سرگرد حامد محمدی سپاسی سرپرست اداره پیشگیری از جرایم سایبری مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا با اشاره به کم دقتی برخی از کاربران و عدم فعال سازی رمز دو مرحلهای اکانت شبکههای اجتماعی، تصریح کرد: این امر باعث میشود دیگران به راحتی به اکانت شبکه های اجتماعی کاربران دسترسی داشته و بتوانند برای کاربران یا دوستانشان در شبکه های اجتماعی دردسر یا مزاحمت ایجاد کنند.
وی افزود: رها کردن گوشیهای هوشمند در محل های عمومییا در محل کار بدون اینکه تنظیمات ایمنی لازم روی گوشی انجام شده باشد یکی از مواردی است که زمینه سوءاستفاده دیگران از اطلاعات ذخیره شده در کارتهای حافظه و اکانت شبکه های اجتماعی را فراهم میآورد.
این مقام انتظامیتاکید کرد: در صورتی که رمز گوشی و رمز دو مرحلهای اکانت شبکه اجتماعی ما فعال باشد، دسترسی دیگران به اطلاعات مهم و اکانت های شبکه های اجتماعی ما به سادگی امکان پذیر نخواهد بود.
سرگرد سپاسی با اشاره به اینکه هر سال ها پروندههای مختلفی در خصوص مزاحمتهای سایبری در پلیس فتا تشکیل میشود، یادآور شد: بخش زیادی از این پرونده ها در پی دسترسی غیر مجاز دیگران به اکانت های شبکه های اجتماعی نصب شده روی گوشی قربانیان است که به دنبال این دسترسی غیر مجاز برای دیگران مزاحمت ایجاد شده و در اینجاست که صاحب اکانت تا یافتن مجرم واقعی باید در مقابل مقام قضایی پاسخ گو باشد.
سرپرست اداره پیشگیری از جرایم سایبری مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا تاکید کرد: فعال کردن رمز دو مرحلهای اکانت شبکههای اجتماعی و رمز گذاری گوشی یک ضرورت است و کاربران نباید در این امر غفلت کنند.
وی با اشاره به رمزگذاری های ساده و رایج مثل کد ملی، تاریخ تولد، شماره تلفن و... افزود: استفاده از رمزهای ترکیبی برای اکانت شبکه های اجتماعی راهکار مناسب برای جلوگیری از دسترسی دیگران به اطلاعات مهم میباشد. لذا از انتخاب رمزهای ساده و قابل حدس از قبیل تاریخ تولد، شماره تلفن و... خودداری کرده و رمزهای خود را در اختیار دیگران قرار ندهید.
سرگرد سپاسی در ادامه با اشاره به فعال بودن اکانت شبکههای اجتماعی از طریق شماره تلفن همراه گفت: هنگامیکه شما اقدام به فروش یا واگذاری سیم کارت میکنید، اطلاعات حساب کاربری و آرشیو کامل اطلاعات رد و بدل شده شما در شبکههای اجتماعی برای کاربر بعدی قابل دسترس است.
وی حذف اکانت یا حساب کاربری شبکههای اجتماعی در هنگام واگذاری سیم کارت را ضروری خواند و گفت: در صورت عدم حذف اکانت شبکه های اجتماعی، امکان دسترسی دارنده جدید سیم کارت به تمامیاطلاعات شما وجود خواهد داشت.
سرگرد سپاسی انجام این دست اقدامات برای اکانتهای شبکههای اجتماعی را حفظ حریم خصوصی کاربران در فضای مجازی خواند و گفت: حفظ این حریم در گام اول بر عهده خود کاربران است که با رعایت موارد ساده امنیتی می توانند مانع ورود و دستاندازی دیگران به حریم خصوصی خود شوند.
سرپرست اداره پیشگیری از جرایم سایبری مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ناجا در پایان از هموطنان خواست: توصیههای پلیس فتا را جدی بگیرند و در صورت مواجهه با موارد مشکوک در فضای مجازی، موضوع را از طریق سایت پلیس فتا به نشانی www.cyberpolice.irلینک مرکز فوریت های سایبری با ما در میان بگذارند.